ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Keten Tohumu Nelere İyi Gelir - Keten Tohumu Yararları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950171)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 03:44 PM

Keten Tohumu Nelere İyi Gelir - Keten Tohumu Yararları
 

keten tohumu nelere iyi gelir - keten tohumu yararları

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Tansiyon ve kolesterolü dengeleyip kanseri önlüyor.
Salata, hamur işleri ve yemeklerde kullanılan keten tohumu, insan sağlığını etkileyen birçok hastalığa engel oluyor. Uzmanlar, keten tohumunun sağlığa faydalarını şöyle sıraladılar:

"Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp-damar hastalıklarından korur. LDL kolesterol ve trigliserit seviyesini, yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler. Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Konsantrasyon bozukluğuna, yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir.

Haricen kullanıldığında yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, nasırlarda kompres olarak, ayrıca egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır. Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar. Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir. Öksürüğü giderir. Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır."




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.