ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Saç İçin Karanfil Kürü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950042)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 04:06 PM

Saç İçin Karanfil Kürü
 

Saç İçin Karanfil Kürü

Saç İçin Karanfil Kürü tarifi

.

Yarım litre suyun içerisine bir avuç ,tane karanfil atılıp 24 saat ışık almayan bir yerde bekletilir. (Bekleteceğimiz kabın özellikle cam olması gerekir.) Sonra taneler çıkartılıp bu su haftada en az 4 kez saç diplerine sürülür. Özellikle saç diplerine temas etmesi gerekir. Elimizle masaj yaparak daha da kolay yayabiliriz.

Başka Bir Tarif ; Bir paket karanfil bitkisi, 1 litrelik cam

, kavanoza konur. Üzerine su eklenerek, üç gün hiç ışık almayacak şekilde karanlık bir ortamda bekletilir. Rengi iyice koyulaşan karışım saçın durulama suyuna karıştırılarak saçlar yıkanır.Sonra yine başka bir kür aynı şekilde uygulanır.Her üç günlük uygulamadan sonra saçların parlaklığının giderek arttığı ve saç dökülmesinde azalma olduğu fark edilir. İki aylık kullanım sonucunda saçlarda gözle görülür derecede değişiklik gözlemlenir. Denemeye değer ne dersiniz?

Araştırmalar:

ABD’nin Kansas Eyaletinin Kansas Devlet Üniversitesi “Kansas State University” tarafından Karanfil tozu, Tarçın tozu, Sarımsak ve Güve otu tozu ile ayrı ayrı E-coli bakterileri ile bulaştırılmış (enfekte edilmiş) çiğ etlerin durumu gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalarda bakterili çiğ etlerin Karanfil tozu ile %99, Tarçın ile %80, Sarımsakla %75 ve Güve otu ile %50 oranında bakterilerin zararsız hale geldiğini tespit etmiştir. Bundan da özellikle çok sıcak olan tropik ve subtropik ülkelerde neden Karanfilin bu kadar çok kullanıldığı anlaşılmaktadır. Çünkü Karanfil taze yiyecekleri uzun süre bozulmadan koruyabilme özelliğine sahiptir.

Açıklama: E-coli bakterileri aslında yediğimiz besinleri parça parça ederek bağırsaklar tarafından sindirilmesine yardımcı olurlar. Fakat yanlış beslenme nedeni ile özelliklede aşırı miktarda et ve et mamulleri yenmesi sonucu E-coli bakterileri azarak hastalık yapar (patojen) bir şekil alır. Bunu ev köpeğine benzetebiliriz. Şayet köpek sağlıklı ise sahibine, ailesine, evine ve hayvanlarına başkalarının zarar vermesini önler. Şayet köpek kuduz olur ise sahibini, ailesini, hayvanlarını ve eşyalarını tanıyamayarak saldırganlaşır ve zararlı olmaya başlar. E-coli bakterileri mantarları virüsleri ve diğer mikropları zararsız hale getirecek özeliktedir. Karanfil dişi, tozu veya esansı her türlü mantara karşı ve özellikle başta dahilen bağırsak ve ağız içi mantarlarına karşı ve haricen de tırnak mantarına karşı esansı günde 3-4defa mantarlı bölgeye sürülür.

Karanfil Çiçeği

Karanfil çiçeği, ateş düşürür. Terletir, mide üşütmesinden doğan şikâyetleri giderir. Karanfil çiçeğini yemek; kalbe kuvvet verir. Kusmağı ve karın sürmesini giderir. Rahim ağrılarına iyi gelir, fayda eder. Karanfil çiçeğini bal suyuyla içmek; yılan sokmasına iyi gelir. Karındaki solucanı öldürüp sürer. Hamile kadının doğumunu kolaylaştırır.

Yabani karanfilin usaresi yahut sıkılarak elde edilmiş suyu mesane taşı için tecrübe edilmiş bir devadır. İki, üç kaşık kadar içildiğinde mesane taşını parça parça edip bevl ile mesaneden sürer. Karanfil çiçeğini yemekle, sürünmekle ve koklamakla dimağda olan tıkanıkları açar. Balgamdan ve sevdadan olan yürek oynamalarına fayda eder. Burun yollarındaki tıkanıklığı açar. Fakat yemesi acı sevdayı arttırır. Merzancoşla yenilirse ciğer'e fayda ettiği gibi yemek yedikten sonra yemeği hazm etmenizde etikili rol oynar. Diş etlerini sağlamlaştırır. Karanfil çiçeğini bir şişeye koyup üzerine zeytinyağı dökerek on gün güneşte durduktan sonra faydalı bir yağ olur. Bu yağı yılanın soktuğu yere, kuduz ısırmasına sürmeli ve de delikli devamlı akan cerahetler içine aktar etmeli, faydası çoktur.

Karanfil çiçeğini suda kaynatıp ağızda tutmak; diş ağrısına iyi gelir. Bu suda bezi ıslatıp sıcak olarak mafsallar üzerine konulursa, ağrıyı hafifletir, teskin eder. Karanfil çiçeğini taze iken dövüp baştaki yaraya koymak; baştaki yarayı bitiştirir. Karanfil otunu suda kaynatıp şakaklara vursalar baş ağrısını giderir.

Karanfil Yağı

Karanfil tomurcuğu eski Hint ve Çin medeniyetlerinde yoğun bir biçimde kullanılan bir bitkisel şifa ürünü olup Hindistan’dan yedinci – sekizinci yüzyıllarda Anadolu ve Avrupa dahil dünyanın diğer bölgelerine, yayılmıştır.

Karanfilden elde edilen karanfil yağı; kalsiyum , hidroklorik asit, demir, fosfor, sodyum, potasyum, A ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.

Karanfil yağı, kozmetik sanayinde ve parfüm yapımında kullanıldığı gibi bitkisel tedavi amacıyla da oldukça yaygın bir kullanım potansiyeline sahiptir.Karanfil yağı, romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde de yararlı olur. Bunun için karanfil yağı ağrılı yerlere dıştan hafif hareketlerle ovuşturularak uygulanır.

Karanfil yağının faydaları arasında, vücut iltihaplarının azaltılmasından da söz etmek gerekir. Karanfil yağının faydalarından bir diğeri de, solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek nitelikte olmasıdır. Karanfil yağının faydaları arasında, burun tıkanıklığı, astım, bronşit, grip, soğuk algınlığı, tüberküloz gibi hastalıkların tedavisi yer almaktadır.

Peki belirtilen sağlık sorunlarında karanfil yağından nasıl faydalanılır? Bir bardak su kaynatılır; ve kaynatılmış suyun içerisine on ya da onbeş gram karanfil yağı eklenir. Elde edilen karışım ile buğu yapılması önerilmektedir.

Karanfil yağının faydaları arasında: böcek sokmaları, sivilce tedavisi, akne tedavisi, uçuk, cilt sorunları... gibi etkenler de yer almaktadır. Bu gibi sorunlar için karanfil yağının faydalarından yararlanmak istiyorsanız, karanfil yağının içerisine, bir miktar E vitamini ya da zeytinyağı damlatmalısınız. Karanfil yağının çok güçlü bir yağ olduğunu, ve ciltte bir takım tahrişlere neden olabileceğini; bu nedenle de karanfil yağının yumuşatılması gerektiğini aklınızdan çıkartmamanız gerekmektedir. Elde ettiğiniz karanfil yağı seyreltiğini, cilt probleminizin olduğu bölgeye, pamuk yardımı ile uygulamalısınız...

Karanfil yağı aynı zamanda, kan şekerini de düzenlemektedir. Kan şekerini düzenlemesi için karanfil yağının az miktarda yutulması gerekmektedir.

Sağlığa faydaları;

Eugenol gibi aktif madde içeren karanfil;

1- Çevre kirliliği zehirlenmelerine,

2- Sindirim sistemi kanserlerine,

3- Eklem iltihaplanmalarına karşı koruyucu etkisi vardır,

4- Diş ağrılarına iyi gelir. Eugenol özü, kanal tedavisinde, dolgularda ve diş eti hastalıklarında kullanılır. Antiseptik özelliği vardır. Mikropları öldürür,

5- Karanfil yağı, ağız ,

gargaralarında kullanılır,

6- İltihaplanmaya karşı etkilidir,

7- Ateş düşürür,

8- Öksürük gidericidir, balgam söktürüdür,

9- Ağız kokularına karşı iyi gelir,

10- Sindirim sistemine iyi gelir. Mide gazlarını giderir,

11- Kusmaya karşı etkilidir,

12- İshale iyi gelir,

13- Karanfil emmek alkol arzusunu azaltır,




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.