![]() |
Karabuğdayın Yararları
Karabuğdayın Yararları Hormonların, ilaçların ve glikozların işlenmesinde karaciğere destek olur Kolesterolü düşürür İçeriğinde magnezyum dolaşımı hızlandırır ve kan basıncını azaltır Kan damarlarını rahatlatır Karaciğer hastalıklarına karşı destek olur Hormona bağlı kanser türlerine karşı koruma sağlar X ray (röntgen, ışın tedavisi) gibi zararlı ışınların etkisini hafifletir Karabuğdayın tüketilmeden önce iyice yıkanması gerekir. Eğer yemeklerde kullanmadan tüketmek istiyorsanız 2 kaşık karabuğday ununu 250 ml suda 6-8 saat arası bekleterek yemeklerden yarım saat önce aç karnına tüketebilirsiniz. Karabuğday ununu pirinç unu yerine yemeklerde kullanabilirsiniz. 24 saat suda beklettikten sonra (suyu 1-2 kez değiştirin) kaynatın ve 20 dakika kadar soğumasını bekleyin. Puding gibi tatlıları karabuğday ile hazırlayabilirsiniz. Karabuğday unu buzdolabında muhafaza edilmeli ve birkaç ay içinde tüketilmelidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.