![]() |
Karanfil Kökünün Etkileri Ve Faydaları Nelerdir
Karanfil kökünün etkileri ve faydaları nelerdir Karanfil kökünün etkileri . Bağırsak solucanı dökücü - Uyuşturucu - Tıbbın da kendilerinden öğrendiği gibi Amerikan yerlileri karanfil kökünün bağırsak solucanlarını dökücü etkisini biliyorlardı. - Uygun dozlarda verildiğinde ve güçlü bir müshil ile desteklendiğinde, çocuklar ve erişkinlerde çok etkili olduğu görülmüştür. Genellikle taze kök gövde kaynatması tercih edilir, ama kurutulup toz haline getirilmiş kök gövde de yaygın olarak kullanılmıştır. Uyarı: Karanfil kökü kalbin hızlı atması, sersemlik ve tembellik gibi yan etkiler yapabilir. Aşırı doz ölüme neden olabilir! Tıbbi denetim olmadan kullanılması tavsiye edilmez ! Karanfilli Tarçınlı Kek Malzemeler: 6 yumurta + 6 kahve fincanı un + 6 kahve fincanı şeker +1 küçük paket margarin (125 gram) + yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil + 1 kahve kaşığı tarçın + 1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi +1 kahve kaşığı kabartma tozu Yapılışı:Kalıp yağlanır, unlanır, fırın önceden ısıtılır. Yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve kabuğu rendesi ilave edilir. Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir, soğuyunca kalıptan çıkarılır, üzerine vanilyalı pudra şekeri elenerek servis yapılır. Karanfil Yârin dudağından getirilmiş Bir katre alevdir bu karanfil, Gönlüm acısından bunu bildi! Düştükçe vurulmuş gibi, yer yer Kızgın kokusundan kelebekler; Gönlüm ona pervane kesildi. Ahmet Haşim Şarkılara, şiirlere, Osmanlı’da çinilere, kilimlere, halılara konu ve desen olan, yiyeceklerimize lezzet katan, şifa dolu, harika kokulu Karanfil’in hayatımızdaki önemli yerini lâyıkıyla Bağırsak solucanı dökücü - Uyuşturucu - Tıbbın da kendilerinden öğrendiği gibi Amerikan yerlileri karanfil kökünün bağırsak solucanlarını dökücü etkisini biliyorlardı. - Uygun dozlarda verildiğinde ve güçlü bir müshil ile desteklendiğinde, çocuklar ve erişkinlerde çok etkili olduğu görülmüştür. Genellikle taze kök gövde kaynatması tercih edilir, ama kurutulup toz haline getirilmiş kök gövde de yaygın olarak kullanılmıştır. Uyarı: Karanfil kökü kalbin hızlı atması, sersemlik ve tembellik gibi yan etkiler yapabilir. Aşırı doz ölüme neden olabilir! Tıbbi denetim olmadan kullanılması tavsiye edilmez ! Karanfilli Tarçınlı Kek Malzemeler: 6 yumurta + 6 kahve fincanı un + 6 kahve fincanı şeker +1 küçük paket margarin (125 gram) + yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil + 1 kahve kaşığı tarçın + 1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi +1 kahve kaşığı kabartma tozu Yapılışı:Kalıp yağlanır, unlanır, fırın önceden ısıtılır. Yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve kabuğu rendesi ilave edilir. Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir, soğuyunca kalıptan çıkarılır, üzerine vanilyalı pudra şekeri elenerek servis yapılır. Karanfil Yârin dudağından getirilmiş Bir katre alevdir bu karanfil, Gönlüm acısından bunu bildi! Düştükçe vurulmuş gibi, yer yer Kızgın kokusundan kelebekler; Gönlüm ona pervane kesildi. Ahmet Haşim Şarkılara, şiirlere, Osmanlı’da çinilere, kilimlere, halılara konu ve desen olan, yiyeceklerimize lezzet Bağırsak solucanı dökücü - Uyuşturucu - Tıbbın da kendilerinden öğrendiği gibi Amerikan yerlileri karanfil kökünün bağırsak solucanlarını dökücü etkisini biliyorlardı. - Uygun dozlarda verildiğinde ve güçlü bir müshil ile desteklendiğinde, çocuklar ve erişkinlerde çok etkili olduğu görülmüştür. Genellikle taze kök gövde kaynatması tercih edilir, ama kurutulup toz haline getirilmiş kök gövde de yaygın olarak kullanılmıştır. Uyarı: Karanfil kökü kalbin hızlı atması, sersemlik ve tembellik gibi yan etkiler yapabilir. Aşırı doz ölüme neden olabilir! Tıbbi denetim olmadan kullanılması tavsiye edilmez ! Karanfilli Tarçınlı Kek Malzemeler: 6 yumurta + 6 kahve fincanı un + 6 kahve fincanı şeker +1 küçük paket margarin (125 gram) + yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil + 1 kahve kaşığı tarçın + 1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi +1 kahve kaşığı kabartma tozu Yapılışı:Kalıp yağlanır, unlanır, fırın önceden ısıtılır. Yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve kabuğu rendesi ilave edilir. Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir, soğuyunca kalıptan çıkarılır, üzerine vanilyalı pudra şekeri elenerek servis yapılır. Karanfil Yârin dudağından getirilmiş Bir katre alevdir bu karanfil, Gönlüm acısından bunu bildi! Düştükçe vurulmuş gibi, yer yer Kızgın kokusundan kelebekler; Gönlüm ona pervane kesildi. Ahmet Haşim Şarkılara, şiirlere, Osmanlı’da çinilere, kilimlere, halılara konu ve desen olan, yiyeceklerimize lezzet katan, şifa dolu, harika kokulu Karanfil’in hayatımızdaki önemli yerini lâyıkıyla alması dilek ve temennilerimle… Sıhhatle ve sevgiyle kalın….. katan, şifa dolu, harika kokulu Karanfil’in hayatımızdaki önemli yerini lâyıkıyla alması dilek ve temennilerimle… Sıhhatle ve sevgiyle kalın….. alması dilek ve temennilerimle… Sıhhatle ve sevgiyle kalın….. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.