ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih Musahabeleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=516)
-   -   Rus Arşivlerinde Ermeni Yalanları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=94992)

Şengül Şirin 10-20-2009 03:42 PM

Rus Arşivlerinde Ermeni Yalanları
 
Rus arşivleri Ermenileri yalanladı


İstanbul Üniversitesi araştırma görevlilerinden Mehmet Perinçek, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Rusya Devleti Askerî Tarih Arşivi’nde (RDATA) yaptığı uzun araştırmalar sonucu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Rusya İmparatorluğu’nun Kafkas Orduları Komutanı Tuğgeneral Leonid Bolhovitinov’un 1915 yılında merkeze gönderdiği; “Sözde Ermeni meselesinin İngilizlerin kışkırtmasıyla” ortaya çıkartıldığını ve Ermeni gönüllü birliklerinin Rusya İmparatorluğu sınırları içindeki Müslüman halka karşı “vahşi kırımlara” giriştiğini bildiren 65 sayfalık raporuna ulaştı.



Bolhovitinov’un bu raporundaki bazı tespitler:
Avrupalılar söz konusu amaçlarına ulaşmak için Ermenilere “Bağımsız Ermenistan” fikrini empoze ettiler. Bunun için Ermeni diasporasının aydınları kullanıldı. Bu aydınlar aracılığıyla Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşayan Ermenilere; “Karışıklık çıkarmaları ve kan dökerek Avrupa kamuoyunu” etkilemeleri tavsiye edildi. Ermeni çeteleri, suni ayaklanmaları kışkırtarak ve yoğun propaganda faaliyeti yürüterek, Müslüman nüfus üzerinde her türlü tecavüzü uygulayarak, kırımı ateşlemiştir.


Bolhovitinov’a ait, 27 Ocak 1915’te Kars Valisi’ne yazılan telgrafta ise; General İstomin, Gülyabert çevresinde Ardahan’dan Ahılkelek ve Kars’a giden yol üzerinde sivil nüfusa tecavüzlerde bulunan, ürün ve yem stoklarını çalan Rum ile Ermeni yağma çetelerinin ortaya çıktığını bildiriyor.
Abatsiyev bir telgrafında da; Ermeniler’in 20 Türk çocuğunu doğradığı anlatılıyor.

b@ron 10-21-2009 12:07 AM

Cevap : Rus Arşivlerinde Ermeni Yalanları
 
Şu Avrupa Birliği Sevdamızdan Bir Vazgeçsek...Ermenisi de Kürt açılımı da .......!?Ben Sustum....

dejavu2009 10-21-2009 06:38 PM

Cevap : Rus Arşivlerinde Ermeni Yalanları
 
Alıntı:

b@ron tafarından gönderildi (Mesaj 315610)
Şu Avrupa Birliği Sevdamızdan Bir Vazgeçsek...Ermenisi de Kürt açılımı da .......!?Ben Sustum....

susmasak daha güzel olacak ama...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.