ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Çocuklarda Mongoloid Hastalığı Nedir Nasıl Tedavi Edilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=948725)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 04:26 PM

Çocuklarda Mongoloid Hastalığı Nedir Nasıl Tedavi Edilir
 

Çocuklarda Mongoloid Hastalığı Nedir Nasıl Tedavi Edilir.?

Üçüncü kızımıza, doğumunda, mongoloid çocuk teşhisi konuldu. Öbür iki kızımız tümüyle normaldir. Bu belâyla uğraşırken duyguca, bedence ve mali yön-den tükendik. Şimdi kendisini bir kliniğe yerleştirmek ya da evde tutmak gibi güç bir kararla karşı karşıyayız.

Doğuştan ileri derecede bedensel, duygusal ya da akıl yönünden bozukluğu olan bir çocuğa sahip ol-manın verdiği büyük acıyı, ancak, bunu yaşayan an-ne ve babalar bilirler.

Çok yakında diş çürüklerinin tümüyle yok edil-mesi, ilaçlar ve laser ışınlarıyla gerçekleşecektir.

Uzun kemiklerin kanserlerinde ölü kemikleri takılabilecektir.

Beyne ağrı vermeden uygulanacak elektrik akı-mıyla, şiddetli ağrının dindirilmesi, epilepsi yani sa-ranın kontrolü, erkekte cinsel güçsüzlüğün giderilme-si, güvenli bir anestezi, hattâ iştah ve kilo kaybının kontrolü mümkün olabilecektir.

Alkolizme ve ilaç alışkanlıklarına karşı kimyasal panzehir ya da antagonistler bulunabilecektir.

Tümüyle felçli olanların merdivenlerden çıkması-nı ve tek başlarına hareket edebilmelerini sağlaya-cak elektrikli aygıtlar yapılacaktır.

Gözün kornea tabakasının naklinde ilerleme var-dır.

Virüs mikroplarına karşı ilaçlar geliştirilmekte-dir.

Koroner kalp hastalığında yeni bir damar takma biçimindeki plastik Bypass ameliyatları daha yaygın olmaktadır.

Yeni ilaçlar sayesinde, anestezi güvenliği arttırılabilecektir.

Nekahat odalarında ameliyat sonrası bakım geliş-tirilmiştir.

Glokomdan, yani göziçi tansiyonu yüksekliğinden kör olma tehlikesi, çok duyarlı yeni aygıtlarla en er-ken aşamada teşhis edilerek önlenebilecektir.

Parkinson hastalığının kontrolü, ameliyat ve Ldopa ilacıyla daha kolay olacaktır.

Kanserin erken teşhisinde, pap testi bütün dün-yada kullanılacaktır.

Ucunda küçük merceklerin bulunduğu incecik, kolayca her yere girebilen fiberoptik aygıtları, akciğerde, safra kesesinde ve barsaklarda «her köşeyi görecek» tir.

Kandaki, bağışıklık cisinıleriyle ilgili immunoglobulinler ve bağışıklıkla ilgili diğer konularda.iler-lemeler olacaktır.Kuduz hastalığında tek dozla tedavi sağlanacak-tır.

Ağrı, uyku, şişmanlık, sigara ve alkole düşkünlük konularında, ters tepki yaratılacak ve kontrol sağla-nacaktır.Psikonevrozun incelenmesinde ve ağrının kontrolunda ipnotizmadan etkili bir biçimde yararlanılabi-lecektir.Yeni ilaçların bulunmasıyla, binlerce akıl hasta-sı hastanelerden çıkıp, toplum içinde iş görebilir du-ruma geleceklerdir.İlaç alışkanlığı ve alkolizm için çareler buluna-caktır.

Mongoloid aptallık ve buna bağlı bozukluklar, Down sendromu adı altında toplanırlar. Genellikle do-ğuşta karşılaşılan bu acayip kusurun önlenmesi için günümüzde geniş araştırmalar yapılmaktadır. Bu has-talıkla doğan çocukların yüzü ve gözleri, tipik bir As-yalı ya da Moğol yüzüne benzemektedir. Geniş bir burun ve düz bir kafatası, gözlerde hafif şaşılık eğilimi vardır.

Doğuştan gelen bu belanın nedeni bilinmemekte-dir. Bilinen şudur ki, bundan siz de kocanız da suç-lu, sqrumlu değilsiniz. Bu yürek parçalayıcı durum-da kişisel suçların yeri yoktur. Önce, kızınızın nor-mal toplumda kendine bir yer edinip edinemeyeceği-ni sormalısınız. Çocuğunuzu evde alıkoyma kararını-za öbür çocuklarınız üzülecek midir? Bu konuda özel olarak yetişmiş kişiler tarafından sevilip, eğitilebileceği, yönetileceği, yarışmalardan uzak bir çevrede çok daha mutlu yaşamın çocuğunuz için daha iyi ola-bileceği gerçeğini de düşünmelisiniz. Kendisi için ev-den uzaklaşmanın, evdekinden daha yararlı olacağı-nı anlamalısınız.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.