![]() |
Besinlerin Tazeliği Ve Temizliğinin Sağlığımıza Etkileri
Besinlerin tazeliği ve temizliğinin sağlığımıza etkileri Besin alırken markette veya bakkalda kesinlikle son kullanım tarihine bakmayı unutmayın. Besinlerin sağlık üzerindkei etkilerini: Pişirme Süresi Tazeliği Pişirme Şekli Temizliği İçerdikleri katkı maddeleri Son kullanım tarihi gibi maddelerle sıralayabiliriz. Çoğu besini pişirdiğimiz zaman aşırı derecde pişirme onun içerisinde bulunan yararlı mikroorganizmaların ölmesine neden olabilir. Az pişirilmesi ise besin içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmaların ölmemesine ve vücuda zarar vermesine neden olabilir. Tazelik ise satın alınan ürünlerde çok önemlidir bunun için güvendiğiniz marketleri kullanabilir veya güvendiğiniz ürünler alabilirsiniz. Pişirme şekli olarak ise her gıdanın kendine has bir pişirme şekli vardır.Bununla alakalı nette daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Temizlik en önemli maddelerden biri diyebiliriz.Manavdan aldıgımız sebze ve meyveleri yeteri kadar yıkamadan kesinlikle yememenizi tavsiye ederim. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Son kullanım tarihi ise tazelikle nerdeyse aynıdır.Genelde Satın aldıgımız ürünler üzerinde üretim tarihi ve son kullanım tarihi yazar.Bunu dikkate almanızı tavsiye ederim.Aksi takdirde ciddi anlamda gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz. Besinlerin içerdikleri katkı maddeleride sağlık açısından oldukça risk taşıyan bir durumdur. Katkı maddeleri genelde tatlandırıcı,renk verici,koruyucu gibi maddeler kullanılır.Bu maddeler genelde: Antioksidanlar, lezzet vericiler, besin boyaları, koruyucular, tatlandırıcılar ve diğerleridir.Bu maddelerin üzerinde E harfi bulunur.E harfinin anlamı bu maddenin avrupa topluluğu tarafından kabul gördüğü anlamına gelir. Katkı maddeleri genel olarak sağlığa olumsuz etki yapar.Sürekli yediğimiz Cipsi düşünürsek içerisinde bulunan fazla miktardaki yağ hem kilo almamıza hemde damarların tıkanmasına neden oluyor |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.