![]() |
Organik Besinlerde Daha Mı Çok Antioksidan Var?
Organik besinlerde daha mı çok antioksidan var? Antioksidan maddeler sebze ve meyveleri dış zararlardan korumaktadır. Güneş ışınlarından daha çok korunmak isteyen üzümler daha fazla resveratrol ve antosiyanin, domates daha çok likopen üretmektedir. Yüksek bölge çaylarında daha fazla antioksidan polifenoller bulunması da bundandır. Zararlı mikroplardan, mantarlardan, böceklerden korunmak isteyen bitki gövdesinde, yaprağında ve meyvesinde daha çok antioksidan barındırmaktadır. Antioksidanlar bu bitkiler için birer antibiyotik veya bağışıklık savaşçılarıdır. Bitkileri kanserden korumada da önemli görevler üstlenirler. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.