ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Yoğurt Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=94028)

Şengül Şirin 10-07-2009 09:27 PM

Yoğurt Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Yoğurt Tatlısı 6 kişilik

Malzeme:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
50 gr margarin
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi

Şerbeti için :
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1254940119
Tarifi
Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca yarım limonun suyunu ilave edip ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yumurtaları ve tozşekeri beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurt ve eritilmiş margarini ilave ederek çırpmaya devam edin. Krema kıvamına gelince irmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Margarin ile yağlayıp unladığınız tepsiye hamuru dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan birkaç dakika sonra üzerine şerbeti gezdirerek dökün. İsteğe göre Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Şengül Şirin 01-16-2014 06:01 PM

Cevap : Yoğurt Tatlısı
 
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • ¾ su bardağı un
  • ¾ su bardağı irmik
  • 250 gr yoğurt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
  1. Şerbet malzemelerini tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Şeker eriyip şerbet kaynayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Yumurtaları çırpma kabına alıp şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  3. Yoğurdu çırpın, içine unu, irmiği ve karbonatı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Hazırladığınız yoğurtlu karışıma çırptığınız yumurtaları alttan yukarıya doğru karıştırın (çırptığınız yumurta aklarını söndürmemeye özen gösterin).
  5. Tatlıyı pişireceğiniz kalıbı yağlayıp unlayın. Tatlının hamurunu tepsiye yayın.
  6. 165 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyip üzerine şerbetini dökün.
  8. Şerbetini çekip 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.



Şengül Şirin 06-30-2014 03:39 PM

Cevap : Yoğurt Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Şurubu içi:
  • 9 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 9 Türk kahvesi fincanı su
  • 1 dilim limon
Derince bir kapta yumurta, yoğurt ve şekeri el çırpıcısı veya mikser ile çırpın, üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi margarinle yağladıktan sonra, karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şurup dökün. Tatlının üzerine bir tepsi kapatarak şurubu çekmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine tercihe göre Hindistan cevizi serpin. Şurup için: su ve şekeri 5 dakika kaynatın, limon sıkın bir iki dakika daha kaynatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.