ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Sigara İçenlerin Yüzleri Daha Çok Kırışıyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=939783)

Prof. Dr. Sinsi 10-16-2012 10:23 PM

Sigara İçenlerin Yüzleri Daha Çok Kırışıyor
 

Sigara içenlerin yüzleri daha çok kırışıyor

Dermatologlar tarafından yapılan araştırmalarda sigara tiryakilerinde hiç içmeyenlere göre 5 kat fazla kırışıklık olduğu saptanmıştır.

Sigaranın deri üzerindeki etkisi, özellikle bayanlarda daha sık görülmektedir. Dermatologlar tarafından yapılan araştırmalarda sigara tiryakilerinde hiç içmeyenlere göre 5 kat fazla kırışıklık olduğu saptanmıştır. Hatta bazı çalışmalarda sigaranın güneş ışınlarından bile etkili olduğu bildirilmiştir.

Soluk, kirli beyaz-gri renkli ve kırışık deri “sigara tiryakisi derisi” olarak tanımlanmaktadır. Sigara içenlerin %79’unda bu görünüm mevcuttur.

Sigara tiryakisi yüzünün özellikleri şunlardır:

1- Kalıcı çizgi veya kırışıklıklar,

2- Alttaki kemik çıkıntılarının belirginleşmesi sonucu çökmüş yüz ifadesi,

3- Deride incelme, hafif gri görünüm,

4- Derinin hafif turuncu-mor-kırmızı renk alması.

“Sigara tiryakisi yüzü” 70 yaşın üzerindeki kadınların yüz yapısı ile aynıdır. Sigara içenlerde kırışıklığın erken yaşta başlaması dikkate değerdir Kırışıklık oluşumu bir yılda içilen sigara miktarı ile doğru orantılıdır. Sigaranın kırışıklık yapıcı etkisine kadınlar daha fazla duyarlıdırlar. Nikotin ve sinir sisteminin uyarılması sonucu gelişen damarlardaki daralma, dokuların oksijenlenmesinde azalma, pıhtılaşmada artış, kollajen depolanmasında azalma, kırışıklık oluşumunu kolaylaştıran etkenlerdir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.