ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Haşereyle Kimyasal Mücadele Zararlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=939647)

Prof. Dr. Sinsi 10-16-2012 10:46 PM

Haşereyle Kimyasal Mücadele Zararlı
 

Haşereyle Kimyasal Mücadele ZararlıKimyasal ilaçların insan sağlığını bozduğu bildirildi.Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, yerleşim yerlerinde haşerelere karşı yapılan kimyasal mücadelenin insan sağlığına zararlı olduğunu ve bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.
Kullanılan kimyasal maddelerin, solunum yoluyla ve yiyeceklerle insan vücuduna geçtiğini ve bu ilaçlardan parçalanma süresi uzun olanların daha fazla ve uzun sürelerle insan sağlığına zarar verdiğini bildiren Prof. Dr. Kılıç, çocuk, yaşlı ve bazı hastaların kimyasal ilaçlamadan daha çok etkilendiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Kılıç; "Araştırmalar, kimyasal maddelerin genetiksel hastalıklara zemin hazırladığı ve kanser vakalarında artışa neden olduğunu göstermiştir" dedi. Her yıl milyonlarca dolara mal olan kimyasal ilaçlama yerine fiziksel ve mekanik mücadele daha yararlı olacağını belirten Kılıç, "haşereyle mücadelede temizlik kurallarına uyulması, çöplerin düzenli olarak toplanması ve çevrenin temiz tutulmasıyla daha kolay başarıya ulaşılacaktır." dedi. Sinek, sivrisinek ve diğer haşerelerin çevredeki açık, kirli su birikintileri ile doğal olmayan çim alanlarında barınabildiğini ve bu alanlara yumurta bıraktığını belirten Prof. Dr. Kılıç, kentlerde çim yerine ağaç yetiştirmenin desteklenmesi ve ağaçların damlama yöntemiyle sulanmasını önerdi.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.