![]() |
Kırmızı Et Kanser Ve Diyabet Yapıyor
Kırmızı Et Kanser ve Diyabet Yapıyor Geniş ölçekte yapılan bir araştırmaya göre işlenmiş et ve kırmızı et yemek tip 2 diabet riskini artırmakta. Harvard School of Public Health tarafından gerçekleştirilen araştırmaya 200.000 kişi katıldı. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg American Journal of Clinical Nutrition yer alan araştırmaya katılan bireylerin yaş, kilo, fiziksel etkinlik seviyeleri, sigara kullanımları, aile diabet geçmişleri, dietleri ve yaşamsal koşulları göz önünde bulunduruldu. Pastırma, jambon, sosis, salam tipi et tüketiminde diabet riski yüzde elli (%50) olarak bulundu. Hamburgerde bulunan ya da farklı türde pişirilmiş kuzu, dana tipindeki etlerin tüketimindeyse diabet riski yüzde yirmi (%20) bulundu. Araştırmayı yürüten uzmanlar daha önce de diabetle ilgili araştırmalar yapıldığını fakat bu çalışmanın çok geniş ölçekte yürütüldüğünü ifade ediyorlar. Aynı zamanda işlem görmüş etten farklı olarak işlem görmemiş etin de risk faktörü olduğunun bu araştırma ile ortaya konmuş olması önemli. Araştırmanın başkanı Frank Hu, belirtilen tipteki et türlerinin tüketiminin azaltılmasını ve öğünlere az yağlı süt, tam tahıl türünde yiyecekler, fındık - ceviz türündeki yemişler eklenmesini tavsiye ediyor. Daha önceli araştırmalar ise kırmızı et ve işlenmiş et tüketimi ile kalp hastalıkları ve kanser arasındaki ilişkiyi ortaya koymuştu. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.