![]() |
Panik Atak Hastaları Nasıl Beslenmeli
Panik Atak Hastaları Nasıl Beslenmeli Panik atak hastaları nasıl beslenmelipanik atak hastalarında beslenmepanik atak beslenme şekli Panik Atak Hastaları Nasıl Beslenmeli? Panik atağı tetikleyici yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı. * Günde 3 öğün yerine 5 öğün ama az az yemek tercih edilmeli. * Mevsime uygun beslenilmeli. * Mevsiminde ıspanak pırasa muz brokoli kereviz enginar yenmeli. Özellikle sebze yemeklerini az pişirip vitaminlerinin azalmasına engel olunmalı. * Günde toplam 8-10 bardak arası su soda taze sıkılmış meyve suyu içilmeli. * Bitkisel çaylar ihmal edilmemeli. Panik atak ve kaygı giderici özelliği olan melisa papatya çaylarından günde üç fincan içilmeli. * Çay tiryakileri günde 5-6 bardağı geçmemeli ve açık çay içmeli. Panik ataklar kontrol altına alındıktan sonra günde bir tane kahve içilebilir. * Günde 5 adet değişik ve özellikle mevsimindeki meyvelerden yenmeli. * Meyve ve tatlılar yemekten iki saat önce ya da sonra tüketilmeli. Sütlü veya meyveli tatlıları tercih etmek daha doğru. * Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin olan orkinos somon balıklarından yenmeli. Bunlar sinir sistemi hücrelerinin zar yapısını güçlendirerek iletinin sağlıklı olmasını sağlar ve vücut direncini artırır. Balık sevmeyen veya bulamayanlar her gün bir yemek kaşığı keten tohumu yiyebilir. * B vitaminlerinin sinir sistemini güçlendirdiği ve beyindeki serotonini artırdığı adet öncesi gerilimi azalttığı biliniyor. Bu nedenle kepekli buğday ekmeği mercimek nohut fasulye bezelye yemekte fayda var. Atağı tetikleyen yiyecek ve içecekler * Koyu çay * Kahve * Kolalı içecekler * Alkol (başlangıçta rahatlatır sonraları paniği artırır) * Sigara * Esrar ecstasy kokain * Aşırı yemek yemek. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.