![]() |
Yayla çorbası
1 Eklenti(ler)
Yayla Çorbası 4 kişilik Malzeme: 3 su bardağı su 2 su bardağı yoğurt Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı pilavlık pirinç 2 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1254772544 Tarifi Su, limon suyu, yoğurt ve unu derin bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynayan karışıma pirinci ve tuzu ilave ederek kısık ateşte kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağ’ı eritin ve naneyi tavaya ekleyin. Çorbanın üzerine tereyağ’lı naneyi ilave ettikten sonra servis yapın. |
Cevap : Yayla çorbası
1 yemek kaşığı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı pirinç 1 yumurta 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığıkuru nane tuz kırmızı biberYapılışı:10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.) Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir. Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir |
Cevap : Yayla çorbası
1 Eklenti(ler)
Yayla Çorbası
Malzemeler
Yapılışı Yoğurdu bir kaseye koyup unla ezerek karıştırın. İçine yumurta kırıp çırpın. Sütü ilave edin ve tel süzgeçten geçirip özleştirin. Haşlanmış princimizi ve suyu ilave ettikten sonra yağını, tuzunu ve karabiberini katıp bir tencereye koyun. Kapağını kürdanla aralayarak kapatın. Kaynayana kadar mikrodalga yüksek yada 1000 watt güç seviyesinde 5 dakika pişirin. Fırını durdurup karıştırın. Sonra aynı güçte 5 dakika daha pişirdikten sonra üzerine nane ve yağda kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapabilirsiniz. |
Cevap : Yayla çorbası
MALZEMELER:
2 su bardağı yoğurt 1 yumurta 2 su bardağı soğuk su yarım su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 2 çay kaşığı tuz ÜZERİNE SOS: 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 3 yemek kaşığı sıvı yağ YAPILIŞI.Tencereye yoğurdu koyun.yumurtayı ekleyip çırpın.2 su bardağı soğuk suyu ekleyin.kaynayana kadar karıştırın.kaynayınca koyuluğunu azaltmak için 3 su bardağı kaynar su ekleyin.(önce soğuk su koymamızın sebebi yoğurt kesilmesin diye)Kaynar suyu ekleyince yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyin.kaynatın.pirinçler pişince ocağı kısın.ayrı bir yerde tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.salça,pul biber ve naneyi kavurun.kaynayan çorbaya bu sosu dökün.sıcak sıcak çorba servise hazır.afiyet olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.