ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Ve Jambonlu Sıra Kebabı (4 Kişilik) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938287)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:33 AM

Mantarlı Ve Jambonlu Sıra Kebabı (4 Kişilik) Tarifi
 

Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı (4 Kişilik)

MALZEMELER

6 dal maydanoz

1 adet havuç

1 adet soğan

3 çorba kaşığı margarin

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, kekik

1 kahve fincanı sirkeli su

3 adet defne yaprağı

6 adet biftek

6 adet dana jambon

250 gram mantar

HAZIRLANIŞI

Maydanozları irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin.

Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.

Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin.

Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.