![]() |
Protein Kebabı Kebab Tarifi
Protein Kebabı Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 500 gr kuşbaşı dana eti 2 su bardağı kültür mantarı Yarım adet limonun suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin 1 çay kaşığı tuz, karabiber Garnitür için; 8 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber (çuşka) 6 dal yeşil soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu Tuz Tarifi: • Önce mantarları iyice yıkayıp, saplarını ayırın ve limonlu suda 15-20 dakika bekletin. • Tencerede margarini eritin ve içine süzdürdüğünüz mantarları ve saplarını, kuşbaşı etle beraber alın. • Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye dek soteleyin. • Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 60 dakika pişirin. • Et pişerken patlıcanları ve kırmızı biberi yıkayıp, kurulayın. • Ocak üzerinde ya da közleme tenceresinde közleyin. • Akan soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonla ovun. • Biberlerin kabuğunu soyup, şerit şerit doğrayın. • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, ezilmiş 4-5 diş sarımsak, tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile közlenmiş patlıcanları ve biberi karıştırın. • Pişen mantarları etin yanına garnitür olarak koyun. • Üzerine yeşil soğanları uzun uzun doğrayarak serpin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.