ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Piti Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938206)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:47 AM

Piti Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler
 

Piti Kebabı (4 Kişilik) Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün orta ateşle haşlayın. Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yufkaları ince ince didin.
Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin. Yufkaları incecik didin. Geniş ve derin bir kaba yayın. Üzerine etsuyunu gezdirin.
Nohut ve etleri de üzerine yayın. Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.