ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Avcı Kebabı Tarifi Kebab Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938198)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:48 AM

Avcı Kebabı Tarifi Kebab Tarifi
 

Malzemeler
  • 1 kg kuzu eti (kemiksiz)
  • Kekik
  • 1 avuç bezelye
  • Tuz, karabiber
  • 2 sogan
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 2 domates
  • 1 çorba kasigi salça
  • 1 fincan sivi yag
Yapılışı

Kuzu etini kusbasi dograyin. Harli ateste, sivi yagla pembelesene kadar kavurun. Sogani soyduktan sonra dograyip ete ilave edin ve dört-bes dakika daha kavurun. Salça ve dogranmis domatesleri katip bir dakika karistirdiktan sonra 1.2 litre (alti su bardagi) su ilave edin. Bir tasim kaynatip altini kisin.

Diger yandan havucu soyun ve yarim parmak uzunlugunda parçalara dograyin. Patatesi soyup havuç parçalari gibi kesin. Bezelye içi hazir edin. Etlerin pisimine yakin, havucu yemege ilave edin. 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katin. Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatin. Yemek pistiginde yarisina kadar su kalmis olmalidir. Sicak olarak servis edilir.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:48 AM

Avcı Kebabı Tarifi Kebab Tarifi
 

avcı kebabı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.