![]() |
Akdeniz Usulu Köfte - Köfte Tarifleri
Akdeniz Usulu Köfte Malzemeleri : 500 gr Dana Kıyma 1 Adet Yumurta 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 100 gr Körpe Havuç 1 Adet Kereviz Kereviz Yaprağı 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi 200 gr Arpacık Soğanı 4 Diş Sarmısak 2 Dilim Tost Ekmeği Yarım Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Fesleğen 4 Adet Ançuez Fileto 80 gr Kurutulmuş Domates 80 gr Ceviz İçi Tuz karabiber pulbiber Hazırlanışı : Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.