![]() |
Bakliyatlar İçin Vakumlu Kaplar İdeal Mutfak Tavsiyeleri
Bakliyatlar için vakumlu kaplar ideal Mutfak tavsiyeleri Evlerde, doğru saklanmadığı zaman bozulabilen yiyeceklerden biri de bakliyatlar. Kuru fasulye, nohut, pirinç, bulgur gibi kuru gıdalar, bazen fiyatı daha uygun geldiği için toptan alınabiliyor, ancak merkezi sistemle ısınan evlerde tükenmeden böceklenme riski oluşuyor. Her şeyi buzdolabına koyamayacağımıza göre, Oktay Usta`nın bunlar için önerisi de azar azar satın almak. Halihazırda olanlar da vakumlu kaplara konularak saklanabilir. Başka bir yöntem de pişirerek saklamak. Fasulye veya nohutu düdüklü tencerede pişirip, bir öğünlük paketler halinde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Bu şekilde acil durumlarda pratik yemek imkânınız da olur. |
Bakliyatlar İçin Vakumlu Kaplar İdeal Mutfak Tavsiyeleri
BAKLİYATLARIN SAKLANMASI Saklandıkları ortamın nem denetimi çok önemlidir Nemli ortam ve ısı mikroorganizmaların artışına ve tanelerin küflenip çürümesine neden olur Nem ve sıcak hava aflotoksin denilen çok zararlı, hatta kansere neden olan mikroorganizmaların üremesine ve insan sağlığına zarar veren boyuta ulaşmasına neden olur Bakliyatlar, kuru ve serin yerlerde, haşerelerden uzak ortamlarda, cam kavanoz içinde veya bez torbalarda saklanmalıdır |
Bakliyatlar İçin Vakumlu Kaplar İdeal Mutfak Tavsiyeleri
KURU BAKLAGİLLERİN SAKLANMASI Kuru baklagiller, nem oranı fazla olmayan, kuru bir ortamda, 10-20 dereceler arasında, havadar yerlerde, ya da hava alabilen kaplar içinde saklanmalı, saklama yerleri temiz tutulmalıdır Nemli ortamda, küflenme ve böceklenme olacağından, iklim koşulları uygun olmayan yerlerde sürekli olarak kontrol edilmeli, güneş alabilen bölmeler saklama yeri olarak tercih edilmelidir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.