ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Malzemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938009)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:23 AM

Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Ve Naneli Patlıcan Malzemeleri
 

Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan Nasıl Yapılır - Sarımsaklı ve Naneli Patlıcan Malzemeleri

Malzemeler

* 1 kg Kavanoz İçin :

* 1 kg kemer Patlıcan

* 100 ml Beyaz Şarap sirkesi

* 300 ml Su

* 1 çorba kaşığı Hardal Tohumu

* 100 gr Şeker

* 1 baş Sarımsak

* 20 yaprak taze Nane

* Sızma Zeytinyağı

* Tuz

*

* Mutfak: Türk

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp, dilimleyin. Üzerine bol miktarda tuz serpin. Birkaç saat dinlenmeye bırakın. Yıkayıp kuruladıktan sonra çok sıcak ızgara üzerinde pişirin. Sirkeyi, 300 ml suyu, hardal tohumlarını şeker ile birlikte kaynatın. Kaynar suya patlıcanları atıp, çıkarın. SüzSüzüp bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Diş sarımsakları ve nane yapraklarını patlıcanlarla birlikte kavanoza yerleştirin. Zeytinyağı ile patlıcanları örtüp kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2-3 gün bekletin.

Afiyet Olsun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.