ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937918)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:39 AM

Yumurta Akını Çırparken Nelere Dikkat Edilmelidir
 

Yumurta akını çırparken neye dikkat etmeli:

Pasta, kek ya da diğer yemekleri yaparken kullanacağınız yumurta akını çırpmanız gerekiyorsa yumurtaları buzdolabından bir saat önce çıkararak mutlaka bekletiniz. Sonra yumurta akını çırparken içine bir tutam tuz koyarsanız kabarık bir köpük elde edersiniz.

Yumurta akını çırparken her yumurta için bir çay kaşığı su katarak çoğaltabilirsiniz.

Yumurta akının içinde en ufak bir yumurta sarısı çırpılan yumurta akının kabarmasını engeller. Yumurta akını kabartmak için çırptığınız kaba 2-3 damla limon yarım çay kaşığı şeker katınız.

Yumurta çırparken bir önemli nokta da kullandığınız kap ve kaşıktır. Yumurta çırparken madeni kapları değil cam ve porselen kaseyi tercih ediniz. Madeni kaşık yerine de tahta kaşık kullanınız. Çırparken arada bir çırpma aracını ya da kaşığı yukarı kaldırınız. Yumurta akı kopmuyor ve uzuyorsa kıvamına gelmiş demektir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.