![]() |
Tatar Sosu Yapılışı
Tatar sosu nasıl yapılır Tatar sosu tarifi Tatar sosu malzemeleri Tatar sosu yapılışı Malzemeler 2 yumurtanın sarısı 1 katı pişmiş yumurta 1 su bardağı zeytinyağı yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal 5-6 dal maydonoz 1 kornişon 2 sap yeşil soğan Yeteri kadar tuz Yapılışı 2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir. Sonra; kase,içinde kaynar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su,kaseinin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır). Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar,yani 2 dakika,çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir. Sonra; kase sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur. Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir.(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur). Sonra; bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta,hardal,çok ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.