ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balıklı Muska Böreği Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937554)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:22 AM

Balıklı Muska Böreği Nasıl Yapılır
 

Balıklı Muska Böreği Nasıl Yapılır

Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üst üste koyup tekrar kiye bölün ve böylece dört parça (çeyrek) yufka elde edin. Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayıp tek yufkanızı toplam 16 üçgen şeride bölün

Malzemeler

1 hazır yufka,

5-6 adet küçük balık

(sardalya, hamsi veya benzeri kolay filetosu çıkabilen, az kılçıklı, dikensiz balbalıklardan),

1 küçük boy soğan,

yarım demet maydanoz,

tuz,

karabiber,

kızartma için sıvı yağ.

Yuvarlak yufkayı ortasından ikiye kesin, iki yarım yufkayı üst üste koyup tekrar kiye bölün ve böylece dört parça (çeyrek) yufka elde edin. Aynı işlemi iki kere daha tekrarlayıp tek yufkanızı toplam 16 üçgen şeride bölün. Balıkları temizleyin, kafa ve kılçığını atın, herbir filetoyu yarım santimden küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı balıkların üzerine rendeleyin. Maydanozu yıkayın, dallarını ayıklayın, yapraklarını ince ince kıyın, balıklara ilave edin, tuz ve karabiberi koyun, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Herbir 1/8 yufkanın geniş tarafına soğanlı balık karışımından koyarak muska (üçgen) şeklinde sarın, sonuna geldiginizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacağınız suya batırarak sarmış olduğunuz kısım üzerine yapıştırın. Yağda kızartarak önce bir kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzdürün, sıcak olarak sofraya getirin.Balıkları doğrayacağınız bıçak tırtıllı olursa balık etleri parçalanıp ezilir. Başka yemekten kalmış haşlanmış balıklar ile de bu böreği hazırlayabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.