ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurtlu Tekir Balığı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937552)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:22 AM

Yoğurtlu Tekir Balığı Nasıl Yapılır
 

Yoğurtlu Tekir Balığı Nasıl Yapılır

Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarmısakları ayıklayın

Malzemeler

12 adet tekir balığı,

1 su bardağı yoğurt,

2 diş sarmısak,

kırmızı pul biber,

tuz,

un,

kızartma için sıvı yağ.

Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarmısakları ayıklayın. Ezin, yoğurda ekleyin ve karıştırın. Tavada yağı kızdırın, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın. Çıkartınca kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün.Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Üzerine pul biberi ekin. Hemen sıcak servis yapın. Sarmısaklı yoğurt genelde bütün kızartmalarda olduğu gibi aslında yağlı bir balık olan ancak en lezzetli yeme şekli kızartma olan tekirin hazmını kolaylaştırmaktadır. Tekir balığı taze olduğu sürece yoğurt ile birlikte yenmesinin hiçbir sakıncası yoktur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.