ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alevli Ve Rakılı Karides Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937544)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:24 AM

Alevli Ve Rakılı Karides Nasıl Yapılır
 

Alevli ve Rakılı Karides Nasıl Yapılır

Ortası çukur bir tavaya zeytinyağını koyun, ısınınca çiğ karidesleri bütün olarak atın. Tahta bir kaşıkla zedelemeden karıştırarak 10 dakika kadar pişirin

Malzemeler

250 gram orta-iri karides,

3 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 kahve fincanı rakı.

Ortası çukur bir tavaya zeytinyağını koyun, ısınınca çiğ karidesleri bütün olarak atın. Tahta bir kaşıkla zedelemeden karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Kabıyla sofraya getirin. Servis yapmadan önce bir cezve içinde rakıyı ısıtın. Karideslerin üzerine dökün. Çakmak veya kibritle tutuşturun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.