![]() |
Akdeniz Usulü Levrek Tarifi
Akdeniz Usulü Levrek Tarifi 1 kg pişmiş ve ayıklanmış levrek 2 su bardağı balık suyu 3 adet dilimlenmiş pırasa 2 adet kıyılmış soğan 3 sap maydanoz 1 adet defne yaprağı 1 adet kereviz yaprağı 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 3 yemek kaşığı un tuz biber Pırasa, soğan, maydanoz, defne yaprağı ve kereviz yaprağını 2 bardak balık suyunda 15 dakika pişirin, daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, unu katarak, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Levrekleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biber koyup sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.