ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalkan Tavası Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937468)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:36 AM

Kalkan Tavası Yemek Tarifi
 

Kalkan Tavası

Malzemeler

Mutfak Zorluk 3Süre 20 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem

10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
Taze çekilmiş karabiber
1 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz ve un

Hazırlanışı
  • Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
  • Hafif derince bir kaba yerleştirin.
  • Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
  • Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
  • Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
  • Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
  • Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
  • Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.