| Prof. Dr. Sinsi |
10-15-2012 12:36 AM |
Kalkan Tavası Yemek Tarifi
Kalkan Tavası
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3 Süre 20 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem
10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
Taze çekilmiş karabiber
1 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz ve un
Hazırlanışı- Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
- Hafif derince bir kaba yerleştirin.
- Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
- Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
- Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
- Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
- Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
- Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
|