ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937419)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:44 AM

Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır
 

Sarmısak Soslu Midye Nasıl Yapılır

Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin.

Malzemeler

20 midye eti,

3 diş sarmısak,

yarım çay kaşığı tuz,

yarım demet maydanoz,

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek

kaşığı limon suyu.

Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin. Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını

kıyın. Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün. Karştırın ve ılık servis yapın. Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve

kabukları açıkdıkça midyeleri çıkartıp alın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.