![]() |
İzgara Turna Balığı Yemek Tarifi
MALZEMELER 6 kişilik 1 kg turna balığı filetosu 1/2 su bardağı bira 1/2 su bardağı ayçiçek yağı 1/4 su bardağı limon suyu 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı acılı sos çok acı kırmızı biber sosu acısız kırmızı biber HAZIRLANIŞI Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz. |
İzgara Turna Balığı Yemek Tarifi
JUMBO KARİDES NİRVANA Malzemeler 1 kg jumbo karides (8-10 adet) 1 su bardağı zeytinyağı 4 diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı ufalanmış taze kişniş 1 çay kaşığı sebze tozu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yeterince tuz JUMBO KARİDES TARİFİ Bir kabın içine zeytinyağı, sebze tozu, taze ufalanmış kişniş, dövülmüş sarımsak, pul biber ve tuz koyup iyice karıştırın. Jumbo karidesleri ortadan ayırıp bağırsaklarını çıkarın ve elinizle bastırarak düzleyin. Bir kaşık yardımıyla karışımı karideslerin içine paylaştırın. Önceden hazırladığınız ızgarada kabuksuz kısmını iki dakika, daha sonra kabuklu kısmını üç dakika pişirin. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.