![]() |
Kağıtta Palamut Yemek Tarifi
MALZEMELER 2 kişilik 1 adet iri palamut 4 diş sarımsak 2 adet soğan 2 adet domates 2 yemek kaşığı krema 3 adet sivribiber 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 defne yaprağı nane karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balığı ayıklayın, kuyruk kısmını kesin fileto gibi açın. Yağlı kağıda yerleştirin. Üzerine halka doğranmış soğan, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates, biber ve sarımsak yerleştirin. Defne yaprakları, zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyin. Kağıdı sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. |
Kağıtta Palamut Yemek Tarifi
HAMSİLİ PAZI PİLAKİSİ Malzemeler 1 kg pazı 1 su bardağı pirinç 3 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 10 tuzlu hamsi 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı nane tuz PAZI PİLAKİ TARİFİ Pazıları ayıklayıp, ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin. Pazıları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kendi suyuyla bir süre haşlayın. Yıkanmış pirinci ve suyu ekleyin. Hamsileri, didikleyip ilave edin. Piştikten sonra, nane ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.