![]() |
Yayla Çorbası-Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : . 6 bardak et veya tavuk suyu . l/3 bardak un . l/4 bardak pirinç . 2 bardak yoğurt . 3 adet yumurta . 2 çorba kaşığı margarin . 2 çorba kaşığı kuru nane . Tuz Hazırlanışı : 6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çorba kasesine alın. Bir kapta margarinle naneyi 2 dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.