![]() |
Süleymaniye Çorbası-Yemek Tarifleri
Süleymaniye Çorbası MALZEMELER: 2 su bardağı kırmızı mercimek 2 tutam ıspanak veya pazı 50 gr. tereyağı 3 diş sarmısak 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kabak tuz karabiber 3 bardak kemik suyu 4 bardak su 2 yemek kaşığı un 150 gr. kıyma YAPILIŞI: kırmızı mercimeği haşlayıp süzün..ayrı bir yerde havuç,patates,kabak,domates,soğan ve sarmısakları rendeleyip ıspanakları da küçük doğrayıp hepsini tereyağında kavurun.. daha sonra üzerine 3 bardak su ekleyip pişirin..bu arada başka bir tencereye yağ ve un koyup iyice kavurun..bir bardak su daha ekleyip mercimeği ,sonra kemik suyunu ekleyip bir süre daha kaynatın..içerisine kavurduğunuz sebzeleri de ekleyin..çorba pişerken kıyma karabiber ve tuzla minik köfteler yapın ve biraz tereyağında köfteleri çevirin..kızarmış köfteleri kaynayan çorbaya ekleyip 10 dk. kadar daha pişirin..afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.