ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Şurubu Tarifi, Erik Şurubu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937000)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:06 AM

Erik Şurubu Tarifi, Erik Şurubu Nasıl Yapılır
 

Erik Şurubu, Erik Şurubu Tarifi, Erik Şurubu Nasıl Yapılır, Erik Şurubu Yapımı ,

Malzemeler

yarım kilo sarılı kırmızılı erik

1,5 su bardağı toz şeker

1 litre soğuk su

2-3 adet limon tuzu

Hazırlanışı

Hazır mevsimi gelmişken erik şurubu bu sıcak aylarda ne iyi gider buz gibi… Marketten veya pazardan alınan eriklerimiz sarılı kırmızılı alacalı hiç farketmez sadece yeşil erik olmasında…

Bir gün önceden eriklerimizi alalım ve ister çekirdeklerini içinden çıkarın ister çıkarmayın ben çıkarmadan yaptım bir gece poşete koyup buzlukta beklettim ertesi gün kaynatmak için orta boy bir tencereye erikleri ve şekerimi boşalttım üzerine suyumu döktüm ve kaynamadan önce limon tuzlarımı da attımhepsini karışırarak şekerimide erittim ve eriğin suyu yavaş yavaş çok açık bir pembe rengi daha sonra sarımtırak bir renk halini alınca şurubumuz olmuştur demektir soguyunca servis yapalım isteyen içine buz atabilirama kendi soğuyup kendi serinliğinde içilmesi daha makbuldurdaha sonra surahileri veya bardaklara döküp isteyen eriklerinide boşaltıp




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.