ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz Nasıl Yapılır, Şiveydiz Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936861)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:30 AM

Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz Nasıl Yapılır, Şiveydiz Çorbası
 

Şiveydiz Yemeği, Şiveydiz nasıl yapılır, Şiveydiz çorbası

Şiveydiz Gaziantep Mutfağı

Şiveydiz için Malzemeler

500 gr parça et

2.5 kg. taze sarımsak

2.5 kg. taze soğan

4 su bardağı süzülmüş yoğurt

1 su bardağı nohut

1 yk. Kuru nane

1 tk. Karabiber

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yeterince tuz

Hazırlanışı

Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır. Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin üzerine koyup pişirilir.

Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm. uzunluğunda doğranır.

Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir.

Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur.

Hepsi beraber 3-4 dk. Kadar kaynatılır.

Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir.

Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır.

Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır.

Kaynak: gaziantep.com




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.