![]() |
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi Malzemeler: 2 kg dana işkembe 2 çorba kaşığı tepeleme dolu un 2 çorba kaşığı tepeleme dolu yoğurt 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: İşkembeyi küçük küçük kestirdikten sonra önce 4-5 kez soğuk suyla güzelce yıkıyoruz.Sonra kaynar su ile 4-5 kez yıkıyoruz.(Yani kaynar suyu döküp 10 dakika bekletip bu suyu döküp yeni kaynar suyu işkembelere döküp işlemi tekrarlıyoruz.) Düdüklü tencerede 1 saat pişirdikten sonra başka bir tencereye alıp yiyeceğimiz zaman un,yoğurt ve yumurtayı biraz soğuk su ile çırpıp soğuk çorbaya katıyoruz.Tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.Tabağa aldığımız çorbayı süslemek için üzerine yağ , toz tatlı biber ve pul biberi karıştırıp dökeriz. İçine ise sarmısaklı sirke mutlaka konmalıdır.(İşkembeyi tanıdık bir ciğerciden almanızı tavsiye ederim.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.