![]() |
Kastamonu Paça Çorbası Tarifi -Yemek Tarifleri
Kastamonu Paça Çorbası Tarifi Malzemeler: Yarım kilogram patates 3 yumurta 50 gram nişasta 50 gram yoğurt bir baş sarımsak 50 gram tereyağı Yapılışı: Patatesler haşlanır, daha sonra ezilerek ayrı bir kapta yumurta içine bir kaşık nişasta, yoğurt ve sarımsak eklenerek çırpılır. Bu karışım daha sonra patatesler ile birleştirilerek ağır ateşte pişirilir. Piştikten sonra üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Pişirme ocakta olabileceği gibi yayvan bir kap içerisine alınarak fırında da pişirilip, paçanın altının ve üstünün kızarması sağlanabilir, üzerine maydanoz yaprakları eklenerek servise hazır hale getirilir. Paçanın da kıymalı, pirinçli gibi çeşitleri de yapılabilir. |
Kastamonu Paça Çorbası Tarifi -Yemek Tarifleri
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet patates 1 adet havuç Yarım çay bardağı ayçiçekyağı 1 su bardağı ince kıyılmış pırasa 7 su bardağı su 2 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz 1 tutam kimyon, yeteri kadar tuz süslemek için maydanoz SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI Yağı bir tencereye alarak ince kıyılmış 1 su bardağı pırasayı kavurun. Patates ve havucu soyup küp şeklinde doğrayarak kavurduğunuz pırasanın üzerine ilave edin. Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp tencereye ekleyin. 7 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alarak üzerine kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Arzuya göre kimyon vb baharat, tuz ilave edin. Dilerseniz maydanozla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.