ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Baharatlı Nohut Çorbası-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936797)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Baharatlı Nohut Çorbası-Yemek Tarifleri
 

Baharatlı Nohut Çorbas

Malzemeler

• 2 su bardağı haşlanmış nohut

• 3 yemek kaşığı margarin

• 1 su bardağı kuskus makarna

• 1 adet kuru soğan

• 2 diş sarımsak

• 2 yemek kaşığı salça

• 1 tatlı kaşığı biberiye

• 8 su bardağı tavuk suyu

Tarif

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

1 su bardağı kuru nohutu ayıklayıp, bir gece önceden ıslatın.

Islattığınız su ile tuz eklemeden haşlayıp, suyunu süzün.

Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince içine salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Salça kavrulduktan sonra içine haşlanmış nohutu, tavuk suyunu, biberiyeyi, tuz- karabiberi ilave edip, kavurun.

Çorba kaynamaya başlayınca içine kuskus makarnaları ilave edip, makarnalar yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın.

Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Baharatlı Nohut Çorbası-Yemek Tarifleri
 

ayyhhhh canım çekti hee


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Baharatlı Nohut Çorbası-Yemek Tarifleri
 

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Malzemeler

10 su bardağı et suyu

200gr kuzu eti ya da koyun kaburgasının sıkı eti

4 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Terbiye İçin Malzemeler

2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı limon suyu, Yarım su bardağı ılık çorba suyu

TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır. Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir. Etler, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır. Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır. Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir. Servis yapılmak üzere kaselere alınır. Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir. Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır.







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.