![]() |
Mısır Çorbası (Ordu)-Yemek Tarifleri
MISIR ÇORBASI Malzemeler
Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını püre haline getirin. (Robotta çekebilirsiniz) Bir tencerede Çotanak yağa ( ayçiçek, soya, mısır veya kanola yağı) soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra, servis kaselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. |
Mısır Çorbası (Ordu)-Yemek Tarifleri
msır çorbası |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.