![]() |
Balkabağı Çorbası-Yemek Tarifleri
Balkabağı çorbası MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkabağı 1 su bardağı su 1 adet soğan 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin. |
Balkabağı Çorbası-Yemek Tarifleri
SAKIZLI BAKLA ÇORBASI Malzemeler 250gr bakla 1 küçük soğan 1 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 çay fincanı yoğurt 2 yemek kaşığı margarin tuz SAKIZLI BAKLA ÇORBASI TARİFİ Bir tencerede suyu kaynatın. Çok küçük olarak doğranmış soğanı ve küçük kırılmış baklaları kaynayan suya atın. Diğer tarafta un, yoğurt ve yumurtayı tuzla iyice çırpın. Hazırladığınız bu terbiyeyi, baklalar piştikten sonra tencereye ekleyin. Biraz daha pişirin. İndirmeye yakın, yağı kızdırıp üzerine gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.