![]() |
Salatalıklı-Naneli Ayran-Yemek Tarifleri
Salatalıklı-Naneli Ayran Malzemeler Salatalık Yoğurt Taze nane Soğuk su Tuz Salatalığın kabuklarını soyduktan sonra gelişi güzel parçalara ayırın ve blendera atın. Yoğurdu ve nane yapraklarını da ilave edin. Blenderı çalıştırıp hepsinin iyice karışmasını sağlayın. Su ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. |
Salatalıklı-Naneli Ayran-Yemek Tarifleri
Salatalıklı ve Naneli Ayran Salatalıklı ve Naneli Ayran, Salatalıklı ve Naneli Ayran Tarifi, Salatalıklı ve Naneli Ayranın Malzemelri, Salatalıklı ve Naneli Ayran Yapılışı 4 su bardağı ayran için: 2 adet orta boy salatalık 10 yaprak, taze nane 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı buz gibi soğutulmuş su 5 adet küp şeklinde buz ve tuz *** Salatalıkları yıkayıp, kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Nane yapraklarını yıkayın, kurulayın. Derince bir karıştırma kabına salatalığı, naneyi, yoğurdu, suyu koyun ve el blenderiyle (Ya da bu işlemi normal blenderle yapın.) hepsini 1-2 dakika iyice karıştırın. Tadına bakın. Eğer salatalık çok minikte olsa ağızda hissediliyorsa biraz daha karıştırın.Tuz ekleyin. Buzları naylon bir poşete koyun. Üzerine sert bir malzemeyle vurarak, iyice ufalayın. Onları da karıştırma kabına ekleyin. Hepsini el blenderiyle tekrar karıştırın. Ayranı şık bir sürahiye boşaltın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.