Prof. Dr. Sinsi |
10-14-2012 11:40 PM |
Hırvat Böreği Yemek Tarifi
Hırvat Böreği
Malzemeler
500 gr un
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
100 gr krema
Karışım için :
1 Kilo krem peynir
3 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı - Unu, sıvıyağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Üzerine sıvıyağ sürerek bir kenarda bekletin.
- Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırın.
- Hamuru bir bütün halinde 1 santim kalınlığında açın.
- üzerine bir bıçak yardımıyla peynir karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın.
- Dört parmak kalınlığında parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin.
- Üzerine karışımından dökün.
- Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|