ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Azeri Pilavı (Düdüklü) Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936627)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:42 PM

Azeri Pilavı (Düdüklü) Yemek Tarifi
 

Azeri Pilavı (düdüklü)

MALZEMELER

500 gr hindi but

2 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı margarin

2 adet kuru soğan

300 gr kuru mürdüm eriği

200 gr kuru kayısı

100 gr kuru çekirdeksiz üzüm

50 gr badem

50 gr şam fıstığı

3.5 su bardağı tavuk suyu

YAPILIŞI

Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın. Hindiyi süzüp etlerini iri parçalar halinde ayırın. Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinle kavurun. Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 2-3 dakika kavurun. Kaynar hindi suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın. Hindi etlerini pilavın içine atarak karıştırın. Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin. Şam fıstık ve bademleri biraz kavurun. Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. Sıcak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.