![]() |
Karnabahar Graten (Fransa) Yemek Tarifi
Malzemeler : .500 Gr Karnabahar .30 Gr tereyağ .3 Çorba kaşığı un .1 Su bardağı süt .½ Kutu krema (küçük kutu) .40 Gr rendelenmiş kaşar peyniri .1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber .1 Çorba kaşığı kıyılmış maydonoz .Tuz .Karabiber Yapılışı : Karnabaharı büyük demetlere ayırın Derin bir tencerede az su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın Diğer tarafta kalın dipli bir tavada tereyağını eritin Unu ekleyin ve bir dakika karıştırın Süt ve kremayı ekleyerek çok kısık ateşte karışım kalınlaşıncaya kadar (karıştırarak) pişirin Ateşten aldıktan sonra üzerine peynir, tuz ve karabiber ekleyin Haşladığınız karnabaharları fırına dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirin Üzerine hazırladığınız karışımı dökün Üstten ısıtılan fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin Maydanoz ve pul biber ile süsleyerek servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.