ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Açma Börek (Selanik) Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936605)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:46 PM

Açma Börek (Selanik) Yemek Tarifi
 

Açma Börek (Selanik)

1,5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 bağ ıspanak
2 adet yumurta
1 dilim beyaz peynir
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri ve araları için:
200 gr tereyağı
Susam

Yumurta, sirke, sıvıyağ, su ve tuz çukur bir kapta karıştırılır. Üzerine orta kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç hazırlanır. Ispanak ince kıyılır ve sıvıyağda solana kadar kavrulur. Üzerine 2 adet çırpılmış yumurta ve ezilmiş peynir eklenir ve karıştırılır. Hamur 16 eşit parçaya bölünür. Her parça oklavayla, tepsi büyüklüğünde açılır. 8 kat aralarına erimiş tereyağı gezdirerek üst üste konur. İç serilir. Kalan 8 yufka da aynı şekilde konur. Kalan tereyağı yoğurtla karıştırılır ve böreğin üzerine sürülür. Susam serpilir. Kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.