![]() |
Açma Börek (Selanik) Yemek Tarifi
Açma Börek (Selanik) 1,5 su bardağı su 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sirke Alabildiği kadar un İçi için: 1 bağ ıspanak 2 adet yumurta 1 dilim beyaz peynir 3 çorba kaşığı sıvıyağ Üzeri ve araları için: 200 gr tereyağı Susam Yumurta, sirke, sıvıyağ, su ve tuz çukur bir kapta karıştırılır. Üzerine orta kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç hazırlanır. Ispanak ince kıyılır ve sıvıyağda solana kadar kavrulur. Üzerine 2 adet çırpılmış yumurta ve ezilmiş peynir eklenir ve karıştırılır. Hamur 16 eşit parçaya bölünür. Her parça oklavayla, tepsi büyüklüğünde açılır. 8 kat aralarına erimiş tereyağı gezdirerek üst üste konur. İç serilir. Kalan 8 yufka da aynı şekilde konur. Kalan tereyağı yoğurtla karıştırılır ve böreğin üzerine sürülür. Susam serpilir. Kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.