![]() |
Soğanlı Tart (Fransa) Yemek Tarifi
Malzemeler : Hamur için : .155 Gr un .155 Gr tereyağ (küp şeklinde doğranmış) .4 Çorba kaşığı buzlu su Diğer Malzemeler : .1 Kg soğan (ince kıyılmış) .45 Gr tereyağ .1 Çorba kaşığı z.yağı .3 Adet yumurta .3 Çorba kaşığı un .1 Küçük kutu krema .Bir tutam muskat .60 Gr rendelenmiş kaşar peyniri .Tuz .Karabiber Yapılışı : Derin bir kabın içerisine un ve tereyağını koyun Parmak uçları ile iyice karıştırın 4 çorba kaşığı su ekleyerek karıştırma işlemine devam edin (gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz) Hazırladığınız hamuru top haline getirin ve şeffaf folyoya sarın Buzdolabında 20 dakika dinlendirin Daha sonra 26 cm çapındaki tart kalıbına hazırladığınız hamuru dağıtın ve tekrar buzdolabına koyun Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın Hazırladığınız hamuru çatal ile deldikten sonra 10 dakika pişirin Diğer tarafta kalın dipli bir tavada tereyağı ile z.yağını ısıtın İnce kıyılmış soğanları arada bir karıştırarak 30-35 dakika kavurun Üzerine üç kaşık unu serpiştirin 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın Başka bir kabın içerisinde yumurta, krema ve muskatı iyice çırpın Karışımı rendelenmiş peynirin yarısı ile soğuyan soğanların içerisine yavaş yavaş ekleyin Hazırladığınız karışımı önceden pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın Ayırdığınız peynirleri de üzerine serpiştirerek önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin 10 dakika dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın NOT: Bu reçete için sarı soğanlar uygundur. Ayrıca hamurun başarılı olabilmesi için soğuk su ve soğuk tereyağı kullanın. Çok fazla yoğurmayın, tart kalıbına koyduktan sonra buzdolabında iyice soğutun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.