ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936538)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:57 PM

İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi
 

İzlanda Mutfağı Randalin Tarifi

Malzemeler

250 gram şeker

500 gram tereyağı

750 gram un

Dört adet yumurta

Bir kavanoz böğürtlen reçeli

100 gram tuzsuz krem peynir

Dört kaşık koyu krema (bulamazsanız kaymak)

Tarif Bilgileri

Kategori: İzlanda Mutfağı

Puanı: 3

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mutfak tezgahına koyup parmaklarınızla iyice yumuşatın. Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın. İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun.

Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün. Kalın yufkalar açın. Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin. Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün. Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin. Taze böğürtlenle süsleyip çayla ikram edin.

Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.