ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Özbek Mutfağı - Buhara Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936513)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:01 AM

Özbek Mutfağı - Buhara Pilavı
 

Özbek Mutfağı - Buhara Pilavı

Buhara Pilavı Tarifi Malzemeler

Tuz

2 kaşık kuş üzümü

200 gr. Şam fıstığı

3 su bardağı et suyu

2 fincan sıvı yağ

3 adet havuç

2 su bardağı Amerikan pirinci

Yapılışı

İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin. Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın. Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin.

Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin. Ve, demlenmeye bırakın. Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın. Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın. Sıcak olarak ikram edin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.