ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Viyana Hilali - Avusturya Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936503)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:03 AM

Viyana Hilali - Avusturya Mutfağı
 

Viyana Hilali Avusturya

Malzemeler:

8 kisilik

200 gr. lahana

150 gr. kiyma

1 demet maydonoz

1 adet sogan

30 gr. margarin

250 gr. milföy hamuru (dondurulmus)

1 adet yumurta

1 yemek kasigi süt

1 yemek kasigi keraviye

Tuz

Karabiber

Yapilisi:

Lahanayi ince ince kiyin. Sogani küp seklinde dograyin. Lahanalari margarinde iyice kavurun, sogani ekleyip kavurmaya devam edin. Soganlar yumusayinca kiymayi katin. Suyunu salip çekene kadar kadar pisirin. Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip atesten alin.

Milföy hamurunun çözülmesini bekleyin. Kareleri köseleme kesip her kareden 2 adet üçgen elde edin. Hazirladiginiz içi, üçgenin genis kenarina koyup, rulo yapin. Kenarlardan hafif yuvarlayarak hilal biçimini verin.

Hilalleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin. Yumurtayi sütle çirpip üzerlerine sürün. Keraviye serpip 200º isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin.

*Keraviye, Avusturya mutfagina özgü bir baharattir. Büyük marketlerde bulabilirsiniz. Bulunmadigi taktirde yerine çörek otu kullanilabilir




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.