ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Zeytin Soslu Feta Kızarmış Peynir - Meze - Yunanistan Mutfağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936469)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:08 AM

Zeytin Soslu Feta Kızarmış Peynir - Meze - Yunanistan Mutfağı
 

Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze) Yunan Mutfagi

Malzemeler:

Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 1.5 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr.) 4 dilim

Un 125 gr.

Zeytin yağı 3 kaşık

Yumurta 1 adet

Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr.

Tuz 1 tutam

Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye

Siyah zeytin 200 gr

Sarımsak 1 diş

Acı kırmızı bşber 1 küçük adet

Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı

Un 2 kaşık

Yağ (kızartma için)

Yapilisi:

Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk. beklemeye bırakın.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin. Sarımsağı soyup ezin. Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın. Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin. Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin.

Tavada yağı kızdırın. Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın. Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın. Kağıt havlu üstünde yağını süzün.

Bu aperatifi bagetle servis yapın.

*Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.