![]() |
Zeytin Soslu Feta Kızarmış Peynir - Meze - Yunanistan Mutfağı
Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze) Yunan Mutfagi Malzemeler: Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 1.5 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr.) 4 dilim Un 125 gr. Zeytin yağı 3 kaşık Yumurta 1 adet Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr. Tuz 1 tutam Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye Siyah zeytin 200 gr Sarımsak 1 diş Acı kırmızı bşber 1 küçük adet Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı Un 2 kaşık Yağ (kızartma için) Yapilisi: Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk. beklemeye bırakın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin. Sarımsağı soyup ezin. Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın. Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin. Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin. Tavada yağı kızdırın. Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın. Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın. Kağıt havlu üstünde yağını süzün. Bu aperatifi bagetle servis yapın. *Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.